https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/nove-mesto-na-morave-pracuje-na-povodnovem-planu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Nové Město na Moravě pracuje na povodňovém plánu

9.3.2001 11:35 | NOVÉ MĚSTO NA MORAVĚ (ČIA)
Na vypracování havarijního povodňového plánu se v současné době zaměřuje vedení radnice v Novém městě na Moravě . V souvislosti s ním byli starostou města Petrem Pejchalem kontaktováni majitelé a správci povodí ve městě, kteří provedli obchůzky všech toků. Jak starosta uvedl pro ČIA, podle zjištěných skutečností bude zajištěna průchodnost toků v případě přívalu vod. "Prioritou je nyní zabezpečení materiálních věcí pro jednotlivé zásahové skupiny," dodal Pejchal.
 

Kvůli povodňovému plánu budou také stanoveny odpovědné skupiny osob, sledující stav hladiny vod. Město je rozděleno do osmi lokalit a v každé z nich bude v zásahové skupině člen městské policie, rybář a tři hasiči. Podobné pětičlenné zásahové skupiny budou stanoveny i v městských částech. Ve věci vybavení povodňových jednotek přislíbil pomoc žďárský hasičský záchranný sbor. Radnice navíc hodlá oslovit i podniky disponující vhodnou technikou.

Nezbytnou složkou povodňového plánu bude i informovanost občanů v záplavových územích, zejména majitelů garáží. Nutnost informovanosti se pak týká i majitelů podnikatelských a firemních objektů ve směru k obci Petrovice. Ti budou o možných rizicích v době povodně vyrozuměni a budou poučeni o předpisech skladování nebezpečných látek.

Povodňový havarijní plán by měl být alespoň v technické části hotov podle předpokladů Petra Pejchala už koncem března. Po jeho úplném dokončení pak bude jeden plán umístěn v přízemí městského úřadu, další na štábu městské policie a hasičů a dostanou jej i všechny městské části.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist