https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/nove-vedeni-strany-zelenych-bude-znamo-nejpozdeji-v-dubnu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Nové vedení Strany zelených bude známo nejpozději v dubnu

4.2.2003 14:06 | PRAHA (EkoList)
Stranický sjezd, na kterém se rozhodne, kdo povede Stranu zelených (SZ), se má uskutečnit nejpozději 15. dubna. Stojí to v prohlášení pro tisk, na němž se po společném jednání v pátek 31. ledna shodlo předsednictvo Strany zelených s autory tzv. Tmavozelené výzvy.
 

Autoři, kteří jsou také členy Strany zelených, v Tmavozelené výzvě práci současného předsednictva SZ ostře kritizovali a označili ho za neschopné a zkorumpované. Předsednictvo taková slova jednoznačně odmítlo (více viz zpráva Vstup aktivistů vyvolal pnutí ve Straně zelených).

Obě strany sporu se po pátečním jednání shodly na tom, že jejich společným zájmem je navázání na úspěšné výsledky SZ v parlamentních i komunálních volbách. Těch podle prohlášení strana dosáhla také díky úsilí o otevřenější spolupráci s občanskými iniciativami.

Současný místopředseda Emil Zeman viděl páteční jednání jako "východisko z nouze". Zástupce Tmavozelené výzvy Jan Beránek prohlásil, že je s výsledkem jednání spokojen.

Na sjezdu by se měl projednávat program a strategie rozvoje Strany zelených. Cílem je zlepšovat působení Strany zelených v příštích letech a dovést ji k úspěchu ve volbách do Evropského parlamentu a krajských zastupitelstev v roce 2004.


reklama

 
Jan Stejskal

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist