https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/novela-rostlinolekarskeho-zakona-omezuje-podnikatele
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Novela rostlinolékařského zákona omezuje podnikatele

4.5.2001 13:02 | PRAHA (ČIA)
V návrhu novely rostlinolékařského zákona, který již v Parlamentu prošel do druhého čtení, je podle místopředsedy zemědělského výboru Parlamentu Jaroslava Pešána celá řada paragrafů omezující podnikatelské subjekty. Uvedl to v rozhovoru pro ČIA.
 

"Novela implantuje do původního zákona paragrafy, jimiž dochází k velké nepřehlednosti zákona, které vyvolají podle názoru zemědělského výboru problémy v praxi. Další ustanovení navrhované novely jsou podle části poslanců příliš velkým zásahem státního aparátu do podnikatelských aktivit," zdůraznil Pešán.

Poslanci proto podle Pešána vytvoří s představiteli Státní rostlinolékařské správy pracovní skupinu, která by měla novelu zjednodušit a některé paragrafy upravit. "V navržené podobě je zákon pro určitou část poslanců nepřijatelný," konstatoval místopředseda výboru.

Na dubnové schůzi Poslanecké sněmovny přitom prošel návrh novely do druhého čtení bez připomínek a bez jakékoli rozpravy.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist