https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/novoborska-czirnichova-skala-ceka-na-zpevneni
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Novoborská Czirnichova skála čeká na zpevnění

6.8.2001 11:11 | NOVÝ BOR (ČIA)
Na půl milionu korun odhadují členové městského zastupitelstva částku, kterou budou muset uvolnit na zpevnění skalního masivu v centru města známého pod názvem Czirnichova skála. Informoval o tom starosta Nového Boru Ivan Lacko.
 

"Ve vlastnictví města je jen část skalního masivu, zbytek je ve správě Pozemkového fondu. Jednáme s ním o převodu do vlastnictví, nejvíce by se nám líbil převod bezúplatný," uvedl Lacko.

Jak dále řekl, na skálu se dá vystoupit po schodech z Purkyňovy ulice a je z ní nádherný výhled na město. Pískovcový masiv je ale v pohybu, a proto město nechalo vypracovat projekt na jeho zpevnění. "Technické řešení máme, chybí nám jen peníze, abychom ji pořádně zabezpečili," dodal.

O skálu již projevili zájem místní podnikatelé, kteří by na ní chtěli vybudovat rozhlednu i restauraci. Město ale podle Lacka o prodeji své části skalního masivu zatím neuvažuje.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist