https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/novy-kladensky-biopark-predstavuje-ruzne-ekosystemy-jeho-tematem-je-cesta-vody
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Nový kladenský biopark představuje různé ekosystémy, jeho tématem je Cesta vody

22.10.2023 00:06 | KLADNO (ČTK)
Biopark Cesta vody na Kladně.
Biopark Cesta vody na Kladně.
Nový kladenský biopark představuje různé ekosystémy, jeho tématem je Cesta vody. Poslouží k relaxaci i vzdělávání. Vybudovat jej nechaly Středočeské vodárny v areálu bývalých kasáren. Jeho součástí jsou dětská hřiště, jezírko, mokřad, vyhlídková věž a též informace o koloběhu vody v přírodě, informovaly Středočeské vodárny na svém webu.
 

Park má přibližovat význam vody v přírodě a důležitost rozmanitosti všech rostlinných a živočišných druhů včetně jejich vztahů.

"Cílem je zábavnou formou ukázat rozmanitost tuzemské přírody v regionech, kde Veolia působí, a spojit naučnou a odpočinkovou část v jednom prostoru," uvedl technický ředitel Středočeských vodáren Bohdan Soukup.

Plochu parku tvoří bloky luk a trávníků, nechybí mokřady, záhony či jezírko s rákosím, které doplní různí živočichové.

Jedno z dětských hřišť má i prvky na čerpání vody.

Více zajímavostí mohou lidé získat prostřednictvím mobilní aplikace nazvané Biopark Kladno by Veolia. Jsou v ní například i mapa, čtečka QR kódů rozmístěných v parku nebo příběhy související s biodiverzitou v různých částech světa. Aplikace se bude průběžně doplňovat o další exponáty a příběhy.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist