https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/novy-mikroregion-venkov-bude-vybudovan-na-litomericku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Nový mikroregion Venkov bude vybudován na Litoměřicku

11.1.2001 10:50 | HOŠTKA (ČIA)
Nový mikroregion s názvem Venkov vytvořily čtyři obce okresu Litoměřice se sídlem v Hoštce. Mikroregion dále tvoří obce Drahobuzy, Vrbice a Vrutice. Pro ČIA to uvedla starostka Hoštky a předsedkyně nového sdružení obcí Anna Podpěrová.
 

"V rámci našeho sdružení chceme znovu vrátit venkovu prestiž a význam, jaký měl v minulosti. Společně usilujeme o to, aby lidé v našem mikroregionu žili v souladu s přírodou a byli zde spokojeni. Zároveň chceme docílit, aby k nám jezdili rádi lidé i z jiných míst. Předpokládá to vybudování nového hotelu a ubytovny, zároveň plánujeme zprovoznění zdravotnického zařízení. Součástí projektu je také vytvoření vzdělávacího zařízení v prostorách školy, a to s typicky venkovskými prvky. Vždyť mnoho českých velikánů v minulosti vyrůstalo právě na vesnici, a chceme proto v této tradici pokračovat. Naším záměrem je i vytvoření dobrých podmínek pro sport a turistiku v návaznosti na již existující cyklostezky," dodala Podpěrová.

Členem sdružení obcí je také Zemědělské a obchodní družstvo v Houštce, které plánuje rekonstrukci svých dosavadních nevzhledných prostor s cílem získat moderní zemědělský podnik. Projekt rozvoje mikroregionu Venkov má být v hlavních rysech realizován v příštích deseti letech. Sdružení obcí již požádalo na základě pilotního projektu o finanční podporu Evropskou unii i ministerstvo pro místní rozvoj České republiky.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist