https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/novy-park-ve-vysocanech-vyjde-prahu-na-8-6-milionu-korun
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Nový park ve Vysočanech vyjde Prahu na 8,6 milionu korun

7.2.2016 09:37 | PRAHA (ČTK)
Nový park ve Vysočanech vyjde Prahu na 8,6 milionu. Původně v něm mělo být minigolfové hřiště, lidé ho ale nechtěli. Místo něj budou cvičební a herní prvky. Park vznikne na ploše 1,5 hektaru. ČTK výslednou cenu zakázky přidělené firmě Gardenline zjistila z oznámení ve věstníku veřejných zakázek.
 

Park Pod Lávkou je na území Prahy 9 mezi Ocelářskou, Freyovou a tokem říčky Rokytky. Kompletní úpravou by měl projít celý prostor včetně zeleně, kde by měly být například vykáceny nemocné stromy. Kácení kritizovalo občanské sdružení Krocan, které se proti němu bránilo i úředně. Nakonec by měly padnout jen tři stromu a vysadí se 33 nových.

Původně mělo být v areálu minigolfové hřiště, proti kterému se sdružení také odvolalo. "Na základě těchto námitek došlo k přepracování dokumentace stavby, které spočívalo ve zrušení minigolfových hřišť a jejich nahrazení cvičebními prvky a parkovými lavičkami," píše se ve vydaném stavebním povolení.

Kromě nich se počítá také s novými chodníčky, kamenným nábřežním schodištěm do Rokytky a rozšířením stávající cyklostezky. Po celém toku Rokytky se v současné době investuje do úprav zelených ploch v parky. Revitalizované už bylo území u zahrádkářské kolonie v Hrdlořezích, kde bylo dříve uměle narovnané koryto upravené do přírodě podobných meandrů. Vzniknout by měl také park Zahrádky na místě bývalé zahrádkářské kolonie ve Vysočanech. Jeho součástí by měl být i rybník.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist