https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/novy-strategicky-partner-jablonce-slibuje-nizsi-ceny-za-teplo
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Nový strategický partner Jablonce slibuje nižší ceny za teplo

19.7.2001 18:41 | JABLONEC NAD NISOU (ČIA)
O 20 až 25 korun za jeden gigajoul bude ještě letos v Jablonci nad Nisou nižší cena tepla. Po dnešní mimořádné valné hromadě to prohlásil Ivo Slavotínek, ředitel akciové společnosti MVV EPS, která je novým strategickým partnerem Jablonce nad Nisou v oblasti teplárenství.
 

Společnost MVV EPS koupila 66,6 procenta akcií Jablonecké teplárenské a realitní společnosti za 250 milionů korun. Původně tento balík akcií vlastnila firma United Energy. S tou se ale město dostalo do sporu kvůli jednostrannému navýšení ceny tepla na 450 korun za jeden gigajoul od začátku letošního roku a městské zastupitelstvo odhlasovalo změnu strategického partnera.

Prodej akcií se uskutečnil 29. června. Zbývajících 33,4 procenta akcií Jablonecké teplárenské a realitní, která zásobuje přibližně 60 procent jabloneckých obyvatel, vlastní město. Podle jabloneckého místostarosty Jiřího Musila je třetinový podíl ve společnosti pro město dostatečnou zárukou, aby udrželo ceny tepla na přijatelné výši.

MVV EPS je dceřinou společností německé energetické společnosti MVV Energie se sídlem v Mannheimu. V České republice firma podniká v teplárenství například ve Vsetíně, České Lípě nebo v Děčíně. V ČR zaměstnává téměř 500 pracovníků a dosáhla zde konsolidovaného obratu přes 1,2 miliardy korun.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist