https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/novy-vlastnik-teplaren-brno-ma-byt-znam-do-konce-rijna
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Nový vlastník Tepláren Brno má být znám do konce října

28.9.2001 15:31 | BRNO (ČIA)
Majoritní balík akcií Tepláren Brno (TB) má odkoupit jejich nový vlastník do konce října. Vzejde z okruhu pěti až šesti vážných zájemců o vstup do TB. ČIA to potvrdil náměstek brněnského primátora Petr Zbytek, který město Brno zastupuje ve vrcholovém orgánu TB. Naznačil, že jménem zájemců, z nichž vzejde příští strategický partner, jednali s vedením města o možnostech spolupráce jen zástupci zahraničních firem.
 

O koupi majoritního podílu mělo vážný zájem samotné město Brno, které drží 10,39 procenta majetku TB. Záměr ohlásilo poté, co se pokoušel současný vlastník - společnost Teplárny Brno Holdings Limited - prodat majetek TB.

TB vlastní a provozuje primární distribuční síť a smluvně také 49 výměníkových stanic. Vykupuje rovněž teplo vyrobené spalováním komunálního odpadu.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist