https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/novy-zakon-o-integrovane-prevenci-prinese-penize-krajum
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Nový zákon o integrované prevenci přinese peníze krajům

6.6.2001 18:52 | PRAHA (ČIA)
Polovina příjmů z pokut za nedodržení ustanovení nového zákona o integrované prevenci a omezení znečišťování půjde přímo do krajských rozpočtů. Při prezentaci tohoto nového zákona to po dnešním zasedání vlády uvedl ministr životního prostředí Miloš Kužvart (ČSSD). Druhá polovina bude příjmem Státního fondu životního prostředí .
 

Návrh zákona si klade za cíl především prevenci znečišťování životního prostředí. Mimo jiné také zprůhledňuje a zjednodušuje administrativní činnosti v oblasti povolování znečišťování a přesouvá část povolovacího řízení na krajské úřady.

Jak dále ministr uvedl, působnost zákona - bude-li schválen Parlamentem a podepsán prezidentem - se bude týkat přibližně 800 průmyslových, zemědělských a energetických subjektů. Ty budou mít zákonem danou povinnost využívat nejlepší dostupné technologie a v co největší míře tak zamezovat znečišťování životního prostředí. "Zákon jde do podstaty výrobních procesů," řekl Kužvart.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist