https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/novym-politickym-namestkem-ministra-zemedelstvi-je-pirat-milan-dadourek
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Novým politickým náměstkem ministra zemědělství je Pirát Milan Daďourek

12.3.2024 23:12 | PRAHA (ČTK)
Ministerstvo zemědělství v Praze.
Ministerstvo zemědělství v Praze.
Novým politickým náměstkem ministra zemědělství Marka Výborného (KDU-ČSL) se stal Milan Daďourek (Piráti). Nahradil Radka Holomčíka, který odešel na rodičovskou dovolenou. Daďourek by se měl věnovat všem zemědělským agendám, informoval mluvčí ministerstva Vojtěch Bílý.
 

Daďourek (48) vystudoval v letech 1993 až 1998 obor ochrana a tvorba životního prostředí na Přírodovědecké fakultě Univerzity Palackého a později v letech 2009 až 2012 obor právní specializace - veřejná správa na Právnické fakultě Masarykovy univerzity. Žije na Vysočině, od roku 2011 je samostatně hospodařícím zemědělcem, který se specializuje na ekologický chov ovcí. V pirátském resortním týmu zemědělství se věnuje zejména společné zemědělské politice ve vztahu k zemědělské praxi a ochraně krajiny.

"Náměstek Milan Daďourek je člověk z praxe. Velkou část svého profesního života se zabýval ochranou krajiny a je ekologicky hospodařícím zemědělcem. Ekologii a ochraně krajiny se věnuje také v souvislosti se společnou zemědělskou politikou, a to jako jeden z odborníků na zemědělství," uvedl Výborný.

Náměstek člena vlády zastupuje ministra v záležitostech, které si ministr sám stanoví, a to například při schůzi vlády, Poslanecké sněmovny či Senátu. Politické náměstky na rozdíl od odborných nevybírá konkurzní komise. Jmenuje a odvolává je ministr. Každý člen vlády může mít maximálně dva politické náměstky.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist