https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/o-dotaci-z-programu-obnovy-venkova-se-uchazi-175-projektu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

O dotaci z Programu obnovy venkova se uchází 175 projektů

15.6.2001 17:52 | LIBEREC (ČIA)
Dotaci ve výši 45 milionů korun žádají autoři projektů z Programu obnovy venkova na Liberecku pro rok 2002. Vedoucí referátu regionálního rozvoje Okresního úřadu v Liberci Yvona Žďánská dnes upřesnila, že o podporu z programu se pro příští rok uchází 175 projektů v celkové hodnotě 97,329 milionu korun. "Je to o 17 projektů více než před rokem. Čtyři žadatele jsme kvůli nesplnění zásad programu vyloučili, ostatní postoupili do dalšího kola posuzování," řekla Žďánská.
 

V loňském roce podle Žďánské žádalo na Liberecku o dotaci z Programu obnovy venkova 158 projektů V celkové hodnotě 82,939 milionu korun. Od státu požadovaly příspěvek 59 procent potřebných prostředků, to je 48,807 milionu korun. Dotaci pro letošní rok nakonec získalo 71 projektů. Stát na ně přispěl částkou 16,102 milionu korun.

"Většina uchazečů o státní dotaci žádá peníze na obnovu a údržbu venkovské zástavby, rekonstrukci a výstavbu občanské vybavenosti, úpravu veřejných prostranství, obnovu a zřizování veřejné zeleně nebo na rekonstrukce místních komunikací, výstavbu cyklostezek a turistických cest," upřesnila Žďánská.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist