https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/o-efektivni-prevenci-pred-povodnemi-se-hodla-starat-cazpp
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

O efektivní prevenci před povodněmi se hodlá starat ČAZPP

10.5.2001 21:23 | BRNO (ČIA)
Efektivní prevence v ochraně před povodněmi a v řízení všech nezbytných opatření k ochraně lidí a majetku v zaplavovaných územích při povodních je prioritou nově ustavené České asociace zpracovatelů povodňových plánů (ČAZPP). Stanovy tohoto občanského sdružení má schválit valná hromada ve dnech 26. až 27.června v Karlových Varech. Po jednání zakládajících členů asociace i nových zájemců o členství to na brněnském výstavišti v rámci veletrhu IDET ve čtvrtek 10.května uvedl člen přípravného výboru Jan Papež.
 

Cílem celé akce je spolupráce se státními orgány, odborníky a dalšími organizacemi v ČR v oboru působnosti, dále pak s obdobnými zahraničními institucemi. ČAZPP se hodlá podílet na rozvoji povodňové ochrany a na její širší propagaci, mimo jiné prostřednictvím internetového serveru www.povodne.cz. Prosazování včasného a komplexního zpracování povodňových plánů spolu s všestrannou přípravou povodňových orgánů na různých úrovních považuje asociace za důležitou součást své činnosti.

Zpracování povodňových plánů označil zakládající člen asociace Stanislav Mišák, starosta v roce 1997 povodněmi postižených Otrokovic, za další důležitou etapu protipovodňových opatření. Záměry asociace má názorně přiblížit polygon s řízenou povodní, který budou moci shlédnout návštěvníci stavebních veletrhů na brněnském výstavišti v dubnu 2002. Obdobný výukový polygon trvalého charakteru má být vybudován v Karlových Varech.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist