https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/o-jizdni-rad-cd-na-internetu-je-historicky-nejvyssi-zajem
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

O jízdní řád ČD na internetu je historicky nejvyšší zájem

15.6.2001 13:02 | PRAHA (ČIA)
Systém pro vyhledávání vlakového a autobusového spojení IDOS na webových stránkách Českých drah (ČD) zaznamenává od neděle 10. června, kdy vstoupil v platnost nový jízdní řád ČD, velice vysokou návštěvnost, která dosahuje rekordních hodnot. V tomto týdnu bylo uživatelům internetu zprostředkováváno již přes 360 tisíc stran denně. Každá strana přitom nabízí několik variant vlakových a autobusových spojení či jejich kombinaci, a to jak po území České republiky, tak do států Evropy. ČIA to oznámila tisková mluvčí ČD Martina Rousková.
 

Podle jejích slov obliba a využívání systému vyhledávání jízdních řádů IDOS neustále roste. Hranice 100 tisíc zobrazených stran za den byla poprvé překonána v dubnu loňského roku. K nejnavštěvovanějším českým internetovým serverům patří webové stránky ČD zprostředkovávající informace o jízdních řádech již od února letošního roku, kdy bylo denně vygenerováno více než 200 tisíc stran informací.

Na extrémní nárůst zájmu reagovaly ČD technickými opatřeními, která podpořila výkon a dostupnost serveru. "Přesto zejména při špičkové zátěži před a po 12. hodině nemůžeme zatím výpadky zcela vyloučit, proto připravujeme další opatření," upozornila Rousková.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist