https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/o-mista-ctyr-usekovych-reditelu-statnich-lesu-cr-se-uchazi-29-lidi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

O místa čtyř úsekových ředitelů státních Lesů ČR se uchází 29 lidí

17.2.2022 18:35 | HRADEC KRÁLOVÉ (ČTK)
O místa čtyř úsekových ředitelů státního podniku Lesy České republiky (LČR) se uchází 29 lidí. Příjem přihlášek podnik uzavřel ve středu. Vlastní výběrové řízení přijde na řadu až po jmenování nového generálního ředitele Lesů ČR, aby si generální ředitel mohl vybrat tým nejbližších spolupracovníků, řekla mluvčí LČR Eva Jouklová. Podnik spravuje téměř polovinu lesů v zemi
 

Původní termín pro podání přihlášek na úsekové ředitele byl 16. ledna, do kdy přihlášky podalo 23 lidí. Dva z nich později přihlášku stáhli. V prodloužené lhůtě do 16. února se přihlásilo dalších osm lidí. Zájemci se hlásili o místo ředitele lesního a vodního hospodářství a o místa správního, ekonomického a obchodního ředitele.

Místa odborných ředitelů se uvolnila poté, co Marian Jurečka (KDU-ČSL) pověřený vedením ministerstva zemědělství odvolal 22. prosince z funkce generálního ředitele Josefa Vojáčka. Následně na své funkce k 3. lednu rezignovali i čtyři odborní ředitelé, kteří byli součástí Vojáčkova manažerského týmu.

Vedením LČR Jurečka dočasně pověřil Jiřího Grodu z Lesní správy Vítkov na Opavsku.

Groda následně pověřil řízením úseku lesního a vodního hospodářství nynějšího vedoucího odboru lesního hospodářství a ochrany přírody Ondřeje Pecháčka. Správní úsek zatím vede vedoucí odboru právního a veřejných zakázek Alice Štecová, obchodní úsek vede vedoucí odboru lesnických zakázek Jiří Černík a řízením ekonomického úseku je pověřen vedoucí odboru daní a účetnictví Jaroslav Peštuka.

Výběrové řízení na generálního ředitele ministerstvo zemědělství vyhlásilo 30. prosince, uzávěrka pro podání přihlášek byla letos 16. ledna. Výběrová komise doporučila na místo generálního ředitele dva kandidáty z pěti přihlášených. K výsledkům výběru generálního ředitele by se měl ministr zemědělství Zdeněk Nekula (KDU-ČSL) vyjádřit na briefingu 28. února.

Lesy ČR mají kromě ústředí v Hradci Králové zaměstnance v sedmi oblastních ředitelstvích, v šesti lesnických závodech a v 61 lesních správách. Práci dávají asi 4200 lidem. Podnik většinu lesnických prací týkajících se těžby a obnovy lesa zadává výběrovými řízeními soukromým firmám. Každoročně na to vypisuje tendry v hodnotě miliard korun.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist