https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/o-nemoci-bse-jednala-bezpecnostni-rada-vysociny
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

O nemoci BSE jednala bezpečnostní rada Vysočiny

12.6.2001 08:54 | JIHLAVA (ČIA)
O situaci kolem výskytu tzv. nemoci šílených krav (BSE) jednala v pondělí 11. června bezpečnostní rada kraje Vysočina na svém vůbec prvním zasedání. "Členové rady byli přizvaným zástupcem Okresní veterinární správy v Jihlavě informováni o aktuálních opatřeních vzhledem k výskytu BSE v Dušejově na Jihlavsku," vysvětlil hejtman kraje Vysočina a předseda bezpečnostní rady František Dohnal (nezávislý, zvolen za KDU-ČSL).
 

Jak v této souvislosti informoval vedoucí sekretariátu hejtmana Martin Kalivoda, řešení situace je prý plně v kompetenci okresní bezpečnostní komise a veterinární správy jihlavského okresu. "Rada byla ubezpečena, že situace je pod kontrolou veterinární správy a není důvod k obavám. Všechny složky na úrovni okresu odvádějí profesionální práci. Rada se shodla na tom, že vzhledem k tomu v současné chvíli není třeba na úrovni kraje podnikat žádné další kroky," ujistil.

První výskyt BSE na území ČR zaznamenali domácí veterináři minulý týden. Předchozích více než deset tisíc testů na BSE bylo negativních.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist