https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/o-provoz-prazskych-kompostaren-se-postaraji-lesy-hl-m-prahy
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

O provoz pražských kompostáren se postarají Lesy hl. m. Prahy

17.1.2017 15:35 | PRAHA (Ekolist.cz)
O provoz městských kompostáren se postará městská společnost Lesy hl. m. Prahy. Ilustrační snímek.
O provoz městských kompostáren se postará městská společnost Lesy hl. m. Prahy. Ilustrační snímek.
Foto | Dominika Patrovská / Ekolist.cz
Pražští radní dnes rozhodli, že budoucí provoz kompostáren ve vlastnictví hlavního města Prahy budou zajišťovat Lesy hlavního města Prahy. Informoval o tom pražský magistrát.
 

Budování sítě zařízení ke zpracování bioodpadu je v souladu se schválenou koncepcí nakládání s komunálními odpady, kterou je v podmínkách Prahy Krajský plán odpadového hospodářství na období 2016 – 2025.

„Zajištění provozu kompostáren jsme se rozhodli řešit v režimu „in house“, jak umožňuje zákon o zadávání veřejných zakázek, prostřednictvím společnosti, která je zřízená a ve vlastnictví hlavního města Prahy. Podmínky stanovené zákonem příspěvková organizace Lesy hlavního města Prahy splňuje,“ uvedla radní Jana Plamínková.

Jak dodala, tato nová činnost bude doplněna do soupisu hlavních činností zřizovací listiny Lesů hl. m. Prahy a bude připraven návrhu smlouvy k zajištění provozu kompostáren, aktuálně v souvislosti s kompostárnou hl. m. Prahy na území MČ Praha - Slivenec, která byla zkolaudovaná v listopadu loňského roku.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist