https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/o-rychlodraze-praha-ruzyne-kladno-jednal-parlamentni-vybor
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

O rychlodráze Praha - Ruzyně - Kladno jednal parlamentní výbor

9.2.2001 18:50 | KLADNO (ČIA)
Připravovanou výstavbou rychlodráhy z Prahy do Kladna s odbočkou na ruzyňské letiště se čtvrtek 8.února zabýval parlamentní podvýbor pro dopravu. "Z jednání vyplynulo, že je celá záležitost stále otevřená. Největší nejasnosti panují při určení společnosti, která bude přípravu rychlodráhy koordinovat a vyhlašovat například výběrová řízení," komentoval jednání kladenský primátor Milan Volf, který se diskuse podvýboru zúčastnil jako host. Ministerstvo dopravy dříve pověřilo Českou správu letišť, nyní však jedná i s představiteli akciové společnosti PRaK.
 

Výstavba rychlodráhy včetně nákupu kolejových vozidel si vyžádá investici ve výši šest miliard korun, její zajištění by však nemělo být výraznějším problémem. "Už nyní je známo deset vážných zájemců, kteří by stavbu profinancovali. Navíc se jedná o jediný takto ucelený projekt ve Středních Čechách a budeme se snažit o jeho podporu například z fondů EU," doplnil Volf.

Společnost PRaK vznikla v roce 1994. Jejími akcionáři se staly kromě Kladna a Prahy také městská část Praha 6, Sdružení měst a obcí PRaK, Česká správa letišť, České dráhy a Investiční a Poštovní banka. Společnost PRaK zadala ve spolupráci s ministerstvem dopravy zpracování studie proveditelnosti, která byla financována z programu PHARE a dokončena v březnu 1996.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist