https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/o-sanaci-chomutovske-skladky-rozhodne-uohs
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

O sanaci chomutovské skládky rozhodne ÚOHS

18.2.2003 15:51 | CHOMUTOV (ČIA)
Vítězem veřejné obchodní soutěže na sanaci bývalé skládky domovního odpadu v Chomutově byla vyhlášena společnost Skanska CZ. Chomutovské radnici nabídla za provedení sanačních prací cenu 38,6 milionu korun. ČIA to dnes řekla mluvčí města Chomutov Michaela Lehnertová.
 

Tři poražené společnosti - Rekultivační výstavba Most (RVM), Stavby silnic a železnic Praha a Energie Kladno - se proti výsledku výběrového řízení odvolaly k Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). Ředitel RVM Most Vladimír Bartoš míní, že výběrová komise chomutovské radnice nepostupovala objektivně. RVM nabídla cenu necelých 33 milionů korun. Přestože cena byla hlavním kritériem veřejné obchodní soutěže, zvítězila Skanska CZ s cenou o více než pět milionů vyšší.

O sanaci a zabezpečení bývalé skládky Jihozápadní pole v Chomutově se podle Bartoše ucházelo v opakované veřejné obchodní soutěži deset firem, ze kterých výběrová komise šest vyřadila kvůli nesplnění podmínek soutěže. První veřejnou soutěž na sanaci chomutovské skládky ÚOHS loni zrušil kvůli pochybení ve stanovení podmínek obchodní soutěže. Stalo se to na popud RVM Most, když o sanační práce se ucházelo 18 zájemců.

Pokud ÚOHS výsledky veřejné soutěže na základě odvolání tří firem zpochybní, termíny prací na sanaci skládky se zpozdí. Město Chomutov tak může přijít o státní dotaci ve výši 75 procent nákladů na sanační práce, když radnice hodlá letos z vlastních zdrojů na sanaci vynaložit 10 milionů korun.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist