https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/o-skladce-uhli-rozhodnou-kladensti-urednici
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

O skládce uhlí rozhodnou kladenští úředníci

24.7.2001 17:00 | KLADNO (ČIA)
O vydání územního rozhodnutí pro skládku uhlí pro tepelné elektrárny na okraji města rozhodne kladenský stavební úřad do konce srpna. Nyní úředníci dostali veškeré podklady a 17. července zahájili správní řízení, "S dílčími podmínkami všechny dotčené orgány souhlasí s provozováním skládky," řekla ČIA Alena Hořejší z odboru výstavby kladenského magistrátu.
 

Společnost Karbonia podle předloženého projektu předpokládá uskladnění 22 tisíc tun uhlí, okraj skládky bude vzdálený 145 metrů od prvního domu obytné zástavby. 16. srpna se uskuteční rozhodující setkání všech zúčastněných institucí a zástupců firmy Karbonia. Po tomto datu bude možné vydat územní rozhodnutí. "Okresní hygienik souhlasí s vydáním územního rozhodnutí pouze za předpokladu, že bude zařízení v provozu maximálně čtyři hodiny denně mezi sedmou a 17 hodinou. Odbor životního prostředí podobně požaduje vyloučení provozu o víkendech a nejpozději do dvou měsíců od vydání rozhodnutí měření hlukového dopadu na obytnou zástavbu," doplnila Hořejší.

Vydání povolení k provozování skládky uhlí umožňuje i platná územně-plánovací dokumentace města. Jedinou otevřenou otázkou do vydání rozhodnutí zůstává způsob dopravy uhlí do lokality Triangl.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist