https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/obavy-ekologickych-aktivistu-z-motocyklove-sestidenni-jsou-udajne-zbytecne
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Obavy ekologických aktivistů z motocyklové šestidenní jsou údajně zbytečné

9.2.2002 11:14 | LIBEREC (ČIA)
Obavy ekologických aktivistů ze šestidenní mezinárodní motocyklové soutěže Enduro 2002, která se má uskutečnit v září na Jablonecku, Semilsku a Liberecku, jsou neopodstatněné. Tvrdí to alespoň šéf sekce logistiky pro přípravu závodu Jan Bajgar. "Jsme připraveni zaplatit tolik, aby se vše dalo po závodu opět do pořádku," prohlásil s tím, že pro Českou republiku je závod prestižní záležitostí a bude respektovat všechny zákony i názory ochránců přírody.
 

Ekologičtí aktivisté ze sdružení Staří ochránci Jizerských hor a Děti Země se ale obrátili na zástupce státní správy i na pořadatele, aby od uspořádání tohoto závodu v Jizerských horách upustili. "Do lesa přijede 500 jezdců na silných motorkách. Každý z nich ujede 1800 kilometrů, přijedou doprovodná vozidla a diváci. Přírodu už nikdo nedá do pořádku," řekla Simona Jašová z liberecké pobočky Dětí Země. Upozornila také na to, že trasy mají vést chráněnými oblastmi, dokonce i vzácnou rezervací Jizerskohorské bučiny.

Organizátorem soutěže, jejíž rozpočet se odhaduje na 46 milionů korun, je společnost ISDE Jablonec nad Nisou 2002. Jejími vlastníky jsou město Jablonec a Autoklub České republiky. Organizátoři předpokládají, že soutěž přiláká až 10 tisíc diváků, tisíc lidí doprovodu závodníků a 200 novinářů. Termín závodu byl stanoven na 24. až 29. září 2002.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist