https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/obcane-se-mohou-seznamit-s-chystanym-resenim-silnice
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Občané se mohou seznámit s chystaným řešením silnice

25.4.2002 12:11 | ČESKÉ BUDĚJOVICE (ČIA)
Připravované propojení dopravních okruhů Českých Budějovic - Okružní a Strakonické ulice by mělo přinést snížení dopravní zátěže ve městě a zpřístupnění a rozvoj Husovy kolonie. Uvedla to dnes tisková mluvčí Krajského úřadu Jihočeského kraje Maria Ptáčková s tím, že Krajský úřad se v současné době zabývá posouzením vlivu stavby na životní prostředí.
 

"Seznámit se s dokumentací posouzení vlivu na životní prostředí navrhované akce a předat svá stanoviska či připomínky mohou občané až do konce května na Krajském úřadu nebo na Magistrátu města České Budějovice. Kompletní text dokumentace je také zveřejněn na internetových stránkách Českého ekologického ústavu www.ceu.cz/eia/is/," řekla Ptáčková. "Navrhovaná 16,5 metru široká komunikace o celkové délce 1,54 kilometru navazuje na dokončenou stavbu silnice I/34 od Jindřichova Hradce, je součástí propojení od Jindřichova Hradce a výhledově i na dálnici D3 od Prahy na Nádražní ulici," upřesnila Ptáčková.

V souladu s územním plánem města České Budějovice jsou připravovány další navazující stavby. Nejvýznamnější z nich je realizace tzv. Zanádražní komunikace, která by přinesla další významné odlehčení dopravou přetíženému městu.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist