https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/obcane-silherovic-odmitli-v-referendu-prumyslovou-zonu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Občané Šilheřovic odmítli v referendu průmyslovou zónu

24.6.2001 10:55 | ŠILHEŘOVICE (ČIA)
Nová průmyslová zóna v Šilheřovicích u Ostravy nebude. V sobotu 23. června o tom v referendu rozhodli obyvatelé obce. Podle jedné z organizátorek petice proti vzniku průmyslové zóny Evy Krömrové přišlo svůj názor vyjádřit 870 obyvatel Šilheřovic. Téměř dvě třetiny hlasovaly proti vstupu investora, pro vznik průmyslové zóny bylo 335 lidí. Odpůrci projektu, kteří se obávali především zhoršení životního prostředí a ztráty klidu v rekreační obci, tak dosáhli svého.
 

Město Ostrava plánovalo na pozemku o rozloze 300 hektarů vybudovat průmyslovou zónu pro jednoho zahraničního investora. Zájem tady podnikat vyjádřila japonská automobilka Toyota, která slíbila zaměstnat v Šilheřovicích až pět tisíc lidí. Rozhodnutí obyvatel v referendu musí šilheřovická radnice respektovat. "Podle mě je výsledek zoufalý," uvedl pro ČIA Jan Martiček, který v Šilheřovicích provozuje pohostinství a prodejnu a hlasoval pro vznik zóny. "Lidé si neuvědomují, o co ztrátou zahraničního zaměstnavatele přišli," doplnil.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist