https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/obcane-vraze-u-berouna-se-boji-noveho-prumysloveho-arealu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Občané Vráže u Berouna se bojí nového průmyslového areálu

27.10.2001 13:31 | VRÁŽ U BEROUNA (ČIA)
Obyvatele středočeské obce Vráž u Berouna znepokojuje plánovaná výstavba průmyslového areálu Bohemia Bussines Park, který má vyrůst v prostoru bývalé cihelny. V případě realizace tohoto záměru by totiž došlo k navýšení těžké nákladní dopravy přes uvedenou obec, navíc část zdejší vozovky je poměrně úzká, lemovaná rodinnými domky a pro tento typ dopravy tak zcela nevyhovující. ČIA to řekla místní obyvatelka a představitelka nově založeného sdružení Za zdravý život v obci Vráž Olga Salonová.
 

Jak dále uvedla, toto sdružení by se mělo účastnit všech řízení a procesů, které souvisí s přípravou průmyslového parku. "Prvním krokem sdružení bylo ustavení petice proti tomuto záměru, ke které se mohou občané připojovat," zdůraznila Salonová. Dále se sdruženi zabývá účastí v procesu posuzovaní vlivu na životní prostředí. "Dokumentace předložená investorem stavby postrádá seriózní zhodnocení vlivu dopravy a nezabývá se ani faktem, že současnou nevyhovující komunikaci není prakticky možné rozšířit," pokračovala Salonová.

Zpracovatel dokumentace navrhuje jako řešení pro dotčené občany Vráže neprůhledné ploty se zvukovou izolací, čímž prý přiznává, že k vážnému zhoršení životního prostředí v obci dojde. Podle předsedy sdružení Michaela Vacka ovlivňují už nyní Vráž negativně hluk a výfukové plyny z přilehlé dálnice. "Je pro nás nepřijatelné řešení, aby vyrůstaly další betonové odhlučňovací stěny přímo uprostřed obce. Domníváme se, že na berounském okrese je v těsném sousedství dálnice a mimo obce ještě dost nevyužitých průmyslových zón, které jsou pro podobný záměr rozhodně vhodnější," dodal Vacek.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist