https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/obce-jizerskych-hor-zadaji-o-dotace-z-programu-obnovy-venkova
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Obce Jizerských hor žádají o dotace z programu Obnovy venkova

28.3.2002 15:57 | JABLONEC NAD NISOU (ČIA)
O státní dotace ve výši od 2,73 milionu korun na šest projektů požádalo ministerstvo pro místní rozvoj z programu Obnovy venkova společně osm obcí na Jablonecku sdružených v mikroregionu Jizerské hory. ČIA to dnes potvrdila jablonecká euromanažerka Iva Hübnerová s tím, že obce by se na realizaci projektů podílely zhruba jednou třetinou nákladů.
 

Všechny předložené projekty jsou podle Hübnerové zaměřeny na rozvoj turistiky. Je mezi nimi například generel turistických tras v okolí Rychnova, obnova turistických stezek v Jizerských horách a návrh a realizace informačního a navigačního systému. Nejvyšší dotaci (750 tisíc korun) žádá mikroregion na Studii turistické magistrály Euroregionu Nisa.

Originálním projektem je koncepce rozvoje hipoturistiky a vytvoření hipostezek, na kterou žádají obce dotaci 340 tisíc korun. "V okolí Jablonce nad Nisou vzniklo několik farem, které provozují turistiku spojenou s oblíbenou jízdou na koni. Zájmy farmářů se ale střetávají se zájmy majitelů pozemků, cyklisty i lyžaři. Je proto nutno i hipoturistiku podřídit určitému řádu," řekl ČIA starosta Rychnova u Jablonce František Chlouba.

V mikroregionu Jizerské hory je sdruženo osm obcí okresu Jablonec nad Nisou. Jsou to Jablonec nad Nisou, Bedřichov, Lučany, Smržovka, Nová Ves, Janov Nad Nisou, Pulečný a jako zástupce mikroregionu vystupuje Rychnov u Jablonce nad Nisou. V loňském roce získal mikroregion z Programu obnovy venkova 488 tisíc korun na studii turistických stezek a označení cyklotras.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist