https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/obce-kolem-stramberka-novou-cementarnu-podporuji
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Obce kolem Štramberka novou cementárnu podporují

23.5.2001 16:28 | ŽENKLAVA (ČIA)
Bezmála 800 obyvatel Štramberka a okolních obcí na Novojičínsku už podepsalo petici, ve které souhlasí s výstavbou nové cementárny u Kotouče Štramberk. Iniciativu organizuje starosta obce Ženklava Josef Jurošek, který je přesvědčen, že cementárna ekologii v regionu nenaruší a navíc přinese nové pracovní příležitosti. "Petici počátkem června odevzdáme ministru životního prostředí. Věřím, že na ní bude kolem dvanácti set podpisů," uvedl pro ČIA Jurošek.
 

Výrobu cementu zastavil v Kotouči Štramberk v roce 1996 tehdejší vlastník CEVA Prachovice. Podle zástupce ředitele Kotouče Bohumíra Volného znamenalo toto rozhodnutí pro firmu ztrátu okolo 80 procent tržeb a více než 400 pracovních míst. Připravovaná investice, které předcházejí přísné ekologické audity, přijde asi na dvě miliardy korun a přinese do Štramberka a okolí 150 nových pracovních míst.

Výstavbu cementárny podporují lidé ze Ženklavy, Kopřivnice, Mořkova, Věřovic, Rybí i Štramberka. Proti jsou aktivisté ekologického Hnutí Duha a Děti Země. "Nejsou místní, ale někde od Berouna. Ať si udělají nejprve pořádek tam a nesnaží se organizovat nám život tady," vyjádřil svůj názor Jurošek.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist