https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/obce-na-usteckoorlicku-chteji-cyklostezky-za-105-milionu-kc
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Obce na Ústeckoorlicku chtějí cyklostezky za 105 milionů Kč

15.2.2004 13:28 | ÚSTÍ NAD ORLICÍ (ČIA)
Svazek obcí mikroregionu Orlicko-Třebovsko chce na Ústeckoorlicku vybudovat síť stezek pro cyklisty, bruslaře a pěší. Náklady jsou vyčísleny na zhruba 105 milionů korun. Obce počítají, že tři čtvrtiny nákladů by mohly pokrýt finanční prostředky z Evropské unie, částku 25 milionů by zaplatily obce. Informoval o tom starosta Ústí nad Orlicí Jiří Čepelka.
 

Cyklostezky by měly spojit Letohrad, Ústí nad Orlicí a Českou Třebovou. Šance na získání evropských peněz jsou přitom poměrně veliké. Projekt totiž postoupil do finálového kola výběru. "Domnívám se, že projekt má ze 70 procent šanci na úspěch," uvedl Čepelka.

Ústí nad Orlicí letos zatím hospodaří podle rozpočtového provizoria.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist