https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/obce-ustecka-a-decinska-vytvorily-novy-mikroregion
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Obce Ústecka a Děčínska vytvořily nový mikroregion

7.3.2001 10:15 | JÍLOVÉ (ČIA)
Nový mikroregion vytvořilo v úterý 6. března devět obcí z okresů Ústí nad Labem a Děčín. Podle místostarosty Jílového na Děčínsku Václava Zibnera tvoří mikroregion obce Libouche, Petrovice, Povrly, Tisá a Rýjice z okresů Ústí nad Labem a Jílové, Malšovice a Dobkovice z okresu Děčín. Jedná se o obce při levém břehu dolního toku řeky Labe na území Chráněné krajinné oblasti Labské pískovce.
 

Administrativním centrem mikroregionu bude Jílové. Název mikroregionu bude po schválení v zastupitelstvech jednotlivých obcí ještě upřesněn. Starostové sdružených obcí očekávají od vzniku mikroregionu vytvoření lepších společných podmínek pro rozvoj turistiky, cestovního ruchu a vybudování nových cyklostezek. Vznik mikroregionu zároveň nabídne možnost lepšího přístupu ke státním a regionálním dotacím i ke zdrojům z fondů Evropské unie, například z programu Phare CBC.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist