https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/obchvat-moravskych-budejovic-vyjde-na-456-milionu-korun
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Obchvat Moravských Budějovic vyjde na 456 milionů korun

14.10.2002 09:54 | MORAVSKÉ BUDĚJOVICE (ČIA)
Radnice v Moravských Budějovicích intenzívně připravuje výstavbu 6,7 kilometru dlouhého obchvatu. Náklady se odhadují na 456 milionů korun, hradit je bude v plné výši ředitelství silnic a dálnic. Stavba má být zahájena v roce 2005. Do konce října by měl být dokončen projekt dokumentace pro územní řízení. Pro ČIA to dnes uvedl starosta Moravských Budějovic Jan Nekula.
 

Jak Nekula dále informoval, v současné době je u konce takzvané připomínkové řízení. "Největší komplikací byla pro stavaře výstavba mostu u náhonu nad bývalou plovárnou a také přeložka chráničky pro dálkový optický kabel u Litohoře. Nakonec se ale podařilo vše vyřešit," řekl Nekula.

Na trase obchvatu bude celkem pět mostů, dvě mimoúrovňové křižovatky a dva přechody přes železniční trať. Obchvat městu výrazně ulehčí od dopravní zátěže. Podle nekudy se jedná o největší investiční akci za posledních 20 let.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist