https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/obchvat-plzne-je-stale-v-nedohlednu-odvolaly-se-tri-subjekty
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Obchvat Plzně je stále v nedohlednu, odvolaly se tři subjekty

24.1.2002 15:48 | PLZEŇ (ČIA)
Odvolání proti stavebnímu povolení na část dálničního obchvatu Plzně mezi Ejpovicemi a Štěnovicemi podaly obce Štěnovice a Útušice a Sdružení na ochranu vrchu Val. Tento krok může o několik měsíců oddálit odvedení tranzitní dopravy z Plzně na provizorní trasu po takzvané vojenské silnici, které bylo plánováno na polovinu roku 2003. Uvedl to náměstek plzeňského primátora Petr Otásek.
 

Obce v odvolání požadují, aby dálnice vedla ve větší vzdálenosti od jejich území a zmenšily se tak negativní dopady na životní prostředí. Odvoláním se nyní bude zabývat rozkladová komise ministerstva dopravy. Pokud by podle Otáska obce a sdružení odvolání nepodaly, nabylo by dnes stavební povolení právní moci a vzápětí mohly začít na uvedeném úseku stavební práce. Proces přípravy stavby se tak podle Otáskova odhadu opozdí o tři měsíce.

Celkové náklady na obchvat Plzně jsou vyčísleny na devět miliard korun. Investor stavby, Ředitelství silnic a dálnic předpokládá, že celý obchvat dokončí nejdříve v roce 2005.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist