https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/obchvatu-lechovic-jiz-nic-nebrani
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Obchvatu Lechovic již nic nebrání

29.5.2001 09:30 | BRNO (ČIA)
Silniční obchvat konečně uleví motoristům i obyvatelům Lechovic. Známá vinařská obec na Znojemsku zmizí ze seznamu černých míst na tuzemských komunikacích. Výčet desítek obětí dopravních nehod v poslední obci, kterou dnes projede každý motorista na jinak již zcela modernizované komunikaci mezi Brnem a Znojmem, by měl být do tří let minulostí. Potvrdilo to alespoň uzavřené územní řízení, týkající se silničního obchvatu obce, kterou bude napříště popularizovat výborné víno z místních vinic a sklepů.
 

Pro urychlenou výstavbu obchvatu, který si vyžádá investice ve výši 250 milionů korun, se v pondělí 28. května v Brně vyslovil také poslanec Ladislav Skopal (ČSSD). Poslanec současně ocenil vstřícný postoj majitelů dotčených pozemků.

Starosta Lechovic Josef Juráček potvrdil splnění příslušných náležitostí, potřebných k zahájení stavby. Nezpochybnil ani nepotvrdil však informaci o jednom z majitelů dotčených pozemků, který údajně argumentuje svým podnikatelským záměrem na pozemku, přes který by měl obchvat vést. "O existenci žádného takového podnikatelského záměru mi není nic známo", doplnil svou informaci starosta Juráček.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist