https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/obe-benesovske-kandidatky-do-senatu-by-rady-dalnici-d3
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Obě benešovské kandidátky do Senátu by rády dálnici D3

14.11.2001 12:35 | PRAHA (EkoList)
Obě kandidátky, které postoupily do druhého kola senátních voleb ve volebním okrsku Benešov, podporují výstavbu dálnice D3 z Prahy na České Budějovice, která má benešovským volebním obvodem procházet. Ve svém volebním programu to tvrdí vítězka prvního kola voleb, kandidátka Čtyřkoalice Helena Rögnerová a stejný postoj k dálnici dnes EkoListu potvrdila i její soupeřka, dnešní předsedkyně Senátu Libuše Benešová (ODS).
 

"Chtěla bych podporovat rozvoj infrastruktury, včetně stavby dálnice směrem na České Budějovice. Dálnice zrychluje komunikaci a rychlá komunikace přináší rozvoj obchodu a služeb," říká ve svém volebním programu Helena Rögnerová, kterou se nám bohužel dosud nepodařilo osobně kontaktovat. Za zastánce stavby dálnice D3 se považuje i Libuše Benešová. Podle ní je stávající dopravní spojení nedostatečné. "Bohužel stále ještě nedošlo k vypracování projektu, kudy by tato komunikace měla jít. Všechna známá řešení jsou nedopracovaná a nedá se k nim proto vyjadřovat," řekla dnes Libuše Benešová EkoListu. Podle ní má dálnice vést takovou trasou, aby "skutečně přispěla ke zlepšení životního prostředí a nikoli k jeho zhoršení. Aby odvedla dopravu z měst a vesnic, přispěla k jejímu zrychlení a současně nedošlo k poškození cenných přírodních míst."

V prvním kole senátních voleb v neděli 12. Listopadu zvítězila ve volebním obvodě Benešov Helena Rögnerová (Čtyřkoalice) se 48,4 %. Místopředsedkyně ODS a současná předsedkyně Senátu Libuše Benešová se do druhého kola voleb dostala s velkou ztrátou volebním ziskem 24,8 % hlasů.


reklama

 
Jakub Kašpar

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist