https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/obec-mala-upa-koupi-cisticku-odpadnich-vod
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Obec Malá Úpa koupí čističku odpadních vod

23.8.2001 16:47 | MALÁ ÚPA (ČIA)
Obec Malá Úpa koupí soukromou čističku odpadních vod v lokalitě Černá Voda, změní její technologii na výkonnější a odkanalizuje druhou část Pomezních Bud. "Policejní prezidium, které má v lokalitě dvě chaty a čističku obhospodařuje, nám ji slíbilo prodat za odhad. Ten bude zhruba kolem tří milionů korun. Příští rok u čističky provedeme rekonstrukci a změnu technologie," sdělil dnes ČIA starosta Malé Úpy Lubomír Mocl. Sběrač se podle něj vybuduje v oblasti Nové Domky, která obec nejvíce trápí.
 

Finance na čističku hodlají radní částečně vzít z peněz za prodej lanovky na Sněžku. Malá Úpa totiž prodala Peci pod Sněžkou svůj 49procentní podíl lanovky a finance z prodeje teď tvoří velkou část fondu rezerv, z nichž se investiční akce financují.

Další ekologické aktivity starosta plánuje v areálu U Kostela, který je vyhledávaným lyžařským centrem. Tyto činnosti chce financovat z výnosů nového vleku, který hodlá obec postavit na Lesním hřebenu.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist