https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/oblohu-nad-jeruzalemem-zakryl-husty-dym-z-nedalekych-lesnich-pozaru
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Oblohu nad Jeruzalémem zakryl hustý dým z nedalekých lesních požárů

16.8.2021 00:33 | JERUZALÉM (ČTK)
Rozsáhlý lesní požár se rozhořel nedaleko Jeruzaléma a hustý dým z něj odpoledne zakryl oblohu nad izraelskou metropolí. Preventivně bylo evakuováno několik obcí a jedna psychiatrická klinika, podle mluvčího policie se evakuace týkala 10 000 lidí, informoval server The Times of Israel. Podle mluvčího místních hasičů jde o nejhorší požár v oblasti za několik let.
 

Hořet začal porost asi 13 kilometrů západně od Jeruzaléma a kvůli suchému počasí a silnému větru se oheň rychle rozšířil. S požáry tam nyní bojuje několik stovek hasičů s využitím 12 letounů. Ministr obrany Benny Ganc poslal na pomoc i vojáky.

Večer se podařilo několik ohnisek dostat pod kontrolu, s ostatními hasiči budou bojovat celou noc.

Izraelská vláda zvažuje, zda přijme nabídku pomoci ze zahraničí. Tu jí už nabídlo mimo jiné Řecko, které se s lesními požáry potýkalo od konce července a kde se už situace výrazně zlepšila. Řecku pomáhalo hasit požáry přes 20 zemí, včetně Izraele.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist