https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/obnova-berounske-cistirny-ponicene-pozarem-potrva-nekolik-mesicu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Obnova berounské čistírny poničené o víkendu požárem potrvá několik měsíců

19.7.2021 13:07 | BEROUN (ČTK)
Provoz čistírny odpadních vod v Berouně se po víkendovém požáru podařilo obnovit, oprava objektu a technologie ale potrvá několik měsíců. Shořel totiž i rozvaděč řídicího systému, kam byly přivedeny výstupy všech dílčích řídicích jednotek z celé čistírny. Škodu vyšetřovatel vyčíslil na dva miliony korun, příčinou byla technická závada na jednom z dmychadel, informovala ČTK mluvčí berounské radnice Jitka Soukupová.
 

Hasiči na místo vyjížděli v noci na neděli před 1:00. Šlo o objekt, ve kterém byla takzvaná dmýchárna s kompresory. Oheň jej celý zasáhl a propadla se i střecha. Pod kontrolu dostali hasiči požár po 40 minutách a do tří hodin jej kompletně zlikvidovali. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Od nedělního rána se pracovníci Vodovodů a kanalizací Beroun snažili čistírnu zprovoznit alespoň v nouzovém režimu. Před polednem se podařilo zprovoznit čerpání na čistírnu a od nedělních 13:00 i provzdušnění nádrží, takže zařízení čistí vodu. "Špatnou zprávou naopak je, že obnova objektu a technologie bude trvat několik měsíců," dodala mluvčí.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist