https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/obnova-lesoparku-v-jeseniku-prijde-na-desitky-milionu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Obnova lesoparku v Jeseníku přijde na desítky milionů

12.8.2002 08:42 | JESENÍK (ČIA)
Zejména prostřednictvím dotací a grantů, ale i těžbou dřeva z vlastních lesů hodlá jesenická radnice získat prostředky na rekonstrukci lesoparku o rozloze 23 hektarů. "Úprava bude trvat deset let a přijde na několik desítek milionů korun," potvrdil ČIA jesenický starosta Jiří Krátký s tím, že rozsáhlá plocha bude sahat od samotného města až po hory nad Jeseníkem.
 

Na projektu se vedle autorky studie Pavly Mlynářové podíleli také studenti brněnské vysoké školy zemědělské, kteří se specializují na zahradní architekturu. Projekt vznikl ve spolupráci s lednickým pracovištěm školy. "Chceme vrátit areál jeho původnímu poslání, tedy rekreaci a odpočinku," dodal starosta.

Součástí lesoparku budou mimo jiné obnovené prameny, vyhlídky do okolních hor a protějších lázní, ale i nově zřízený informační systém. Park využívali místní obyvatelé, turisté i lázeňští hosté především začátkem minulého století, poslední desetiletí ale nebyl udržován a chátral.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist