https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/obnova-masarykovych-sadu-v-lounech-by-mohla-na-podzim-zacit
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Obnova Masarykových sadů v Lounech by mohla na podzim začít

11.7.2017 07:00 | LOUNY (ČTK)
V parku se budou kácet stromy, prořezávat dřeviny a jiná zeleň sázet. V plánu je budování nových cest, zmizí staré lavičky, které nahradí nový zahradní nábytek. Novinkou budou informační panely s tabulí a plánem naučné stezky. / ilustrační foto
V parku se budou kácet stromy, prořezávat dřeviny a jiná zeleň sázet. V plánu je budování nových cest, zmizí staré lavičky, které nahradí nový zahradní nábytek. Novinkou budou informační panely s tabulí a plánem naučné stezky. / ilustrační foto
Rozsáhlá obnova Masarykových sadů v Lounech by mohla na podzim začít. Radnice nyní vypsala veřejnou zakázku na práce v největším parku ve městě. Náklady se odhadují na 6,5 milionu korun. Je to uvedeno ve věstníku veřejných zakázek.
 

V parku se budou kácet stromy, prořezávat dřeviny a jiná zeleň sázet. V plánu je budování nových cest, zmizí staré lavičky, které nahradí nový zahradní nábytek. Novinkou budou informační panely s tabulí a plánem naučné stezky.

Pracovat se bude také v areálu dětského hřiště a zázemí budou mít v parku v podobě budek i netopýři a ptáci. Stavět se bude také domov pro brouky.

Práce jsou podle projektu rozděleny do letošního a příštího roku. V revitalizovaném parku by se občané mohli projít za rok na podzim. Nabídky mohou uchazeči o zakázku posílat na radnici do 9. srpna.

Park se nachází v aktivní záplavové zóně řeky Ohře. Proto podle vedení radnice není možné, aby v areálu byly prvky, které by mohla povodeň rychle zničit. Součástí parku je výstaviště, v přiléhající oblasti je zahrádkářská kolonie. Obojí bylo od roku 2002 už několikrát vyplaveno.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist