https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/obnova-metra-vyjde-na-sest-miliard-korun
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Obnova metra vyjde na šest miliard korun

17.9.2002 18:37 | PRAHA (ČIA)
Na zhruba šest miliard korun odhadl dnes Dopravní podnik Praha (DP) náklady na obnovu pražského metra. Tento údaj uvedli představitelé DP v souhrnném materiálu o zatopení metra. Zástupci DP předstoupí s tímto kalkulem na jednání vlády 18. října, kde by se mělo mluvit o finanční pomoci státu na zprovoznění podzemní dráhy. Dnes o tom informoval náměstek primátora Martin Hejl.
 

Uvedl zároveň, že odhadované náklady vzešly matematickým kalkulem z financování rekonstrukcí čtyř stanic metra v minulém období. Náměstek primátora Jiří Paroubek upozornil, že jde o číslo orientační a během měsíců se bude zpřesňovat.

Oficiálním odhadem DP se tak dnes potvrdily katastrofické předpovědi některých odborníků. Oficiální odhad škod na metru totiž doposud zněl na dvě miliardy korun. Jiří Paroubek v minulosti avizoval, že město Praha se bude snažit získat prostředky na obnovu metra především od státu. Dnes označil zprovoznění metra za prioritu a připustil možnost, že si město bude muset vzít na odstraňování následků povodní půjčku. Pojišťovna vyplatí za škody na metru maximálně jednu miliardu korun.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist