https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/obyvatele-bulovky-hlasovali-pro-piskovnu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Obyvatelé Bulovky hlasovali pro pískovnu

24.6.2001 12:45 | BULOVKA (Liberecký kraj) (ČIA)
Souhlas k otevření pískovny a betonárky dali občané obcí Bulovka a Pertoltice na Liberecku v referendu, které se konalo od pátku 22. do soboty 23. června. "Referenda se zúčastnilo 43,3 procenta z 614 oprávněných voličů. Z 266 hlasů bylo 254 platných. Z toho ano pískovně řeklo 131 obyvatel a proti jich bylo o osm méně," potvrdil dnes starosta Bulovky Petr Strnad.
 

Podle jeho slov bude pískovnu a betonárku provozovat firma Steko Blatná. Podnikat zde začne ve spolupráci s francouzským partnerem a slibuje 80 nových pracovních příležitostí. "Pro obec to bude jen prospěšné. Máme tady více než dvacetiprocentní nezaměstnanost a málo pracovních příležitostí. V nové akciové společnosti, kterou s investorskou firmou založíme, bude mít obec také své slovo," prohlásil Strnad. Podle něj bude důležité, aby nový podnikatelský subjekt měl sídlo v obci a platil zde daně. Pro Bulovku, která má roční rozpočet pět milionů korun, to bude podle Strnada vítaný příjem.

Spor o pískovnu se vlekl od letošního března, kdy odpůrci pískovny podporovaní ekologickými aktivisty podepisovali protestní petici. Ze 614 obyvatel ji podepsalo 140 lidí. Podle Heleny Neumannové z občanského sdružení Stop pískovně těžba písku ohrozí přírodu i zdraví lidí.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist