https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/obyvatele-prelouce-se-mohou-tesit-na-vyletni-lod-arnost-z-pardubic
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Obyvatelé Přelouče se mohou těšit na výletní loď Arnošt z Pardubic

5.8.2001 16:22 | PARDUBICE (ČIA)
Výletní loď Arnošt z Pardubic, která v sezóně vozí turisty po řece Labi mezi pardubickým kotvištěm a Kunětickou horou, se na začátku září poprvé objeví také v Přelouči. Bude se však jednat pouze o jednorázové provizorní proplavení bez výletníků, protože Povodí Labe dosud plnohodnotně nezprovoznilo plavební komoru u jezu v Srnojedech. ČIA o tom informoval ředitel akciové společnosti Pardubická plavební Michael Skalický.
 

"Loni nám Povodí Labe přislíbilo, že se jim v průběhu letošního roku podaří vyřešit technické problémy se srnojedským plavebním stupněm, abychom mohli trasu stabilně prodloužit do Přelouče. Díky transformaci akciové společnosti Povodí Labe na státní podnik se ale potřebných šest miliónů korun od Státního fondu dopravní infrastruktury někde ztratilo," informoval Skalický.

Podle něj by rekonstrukce srnojedského jezu byla příslibem dalšího splavnění Labe i pro další lodě až do Pardubic. "Situaci navíc komplikují protesty ekologů proti novému plavebnímu stupni v Přelouči, což může vést i k zastavení přísunu peněz na splavnění Labe. Chceme jen Přeloučským ukázat, jaké by to bylo, kdyby Arnošt mohl brázdit vody od Kunětické hory až k nim," dodal Skalický.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist