https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/obyvatele-zlinskeho-kraje-zaplati-pristi-tyden-za-vstup-do-zlinske-zoo-20-kc
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Obyvatelé Zlínského kraje zaplatí příští týden za vstup do zlínské zoo 20 Kč

5.11.2022 00:33 | ZLÍN (ČTK)
Obyvatelé Zlínského kraje zaplatí příští týden za vstup do zlínské zoologické zahrady symbolických 20 korun. Zahrada jim tak chce poděkovat za dlouholetou přízeň, sdělila ČTK mluvčí zoo Romana Mikešová. Zlínská zoo zažívá letos návštěvnicky nejúspěšnější sezonu. Poprvé v její více než sedmdesátileté historii do ní zavítalo přes 700 000 lidí. Jubilejní návštěvník přišel v polovině října.
 

V hlavní sezoně platí dospělý návštěvník u pokladny za vstup 200 korun, od ledna do března a v listopadu a prosinci nižší cenu - 110 korun. Rodinné vstupné pro dva dospělé a dvě děti je v hlavní sezoně 640 korun.

"Zlíňáci a lidé ze Zlínského kraje při nás vždy stáli. Ve všech prováděných průzkumech pokaždé tvořili největší podíl na celkové návštěvnosti zoo. Často nám také píší, jak jsou na naši zoo pyšni, jak rádi a hlavně pravidelně k nám chodí," uvedl ředitel Zoo Zlín Roman Horský. "Slíbili jsme, že při překonání hranice 700.000 návštěvníků Zlíňákům nachystáme překvapení. A svůj slib plníme. Od pondělí 7. do neděle 13. listopadu obyvatelé města Zlína a celého Zlínského kraje zavítají do zoo za 20 korun, tato cena bude platit pro děti, seniory i dospělé. Jedinou podmínkou je jakýmkoliv průkazem v pokladně doložit, že bydlíte ve Zlínském kraji," uvedl Horský.

Rekordní návštěvnost má zahrada v roce, kdy její zřizovatel, město Zlín, slaví 700 let od první písemné zmínky o městě. "Je až neuvěřitelné, jak se ty sedmistovky krásně sešly, vnímáme to jako další hezké propojení s městem. A svým způsobem je tato naše akce také poděkováním zástupcům města Zlína a Zlínského kraje za stálou podporu investičních projektů zoo a finanční pomoc s provozem,“ uvedl Horský.

Loni zahradu navštívilo 623 860 lidí, zhruba o čtvrtinu více než předloni. Návštěvnost však byla ovlivněná uzávěrou na začátku roku, kterou způsobila opatření kvůli epidemii koronaviru. V roce 2019 do zoo přišlo téměř 683 000 lidí. Zlínská zoo dlouhodobě patří mezi nejnavštěvovanějších turistické cíle České republiky, loni obsadila třetí příčku. Je dlouhodobě nejnavštěvovanějším turistickým cílem ve Zlínském kraji.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist