https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ochrana-vod-na-dyji-bude-stat-temer-sest-miliard-korun
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ochrana vod na Dyji bude stát téměř šest miliard korun

2.9.2001 10:38 | BRNO (ČIA)
S významnou dotací z programu ISPA, který má pomoci kandidátským zemím dosáhnout úrovně Evropské unie v oblasti životního prostředí, počítá prioritní projekt ochrany vod povodí řeky Dyje, který je zaměřený výhradně na odvádění a čištění odpadních vod. Projekt, jehož finanční objem je předběžně vyčíslen na 5,879 miliardy korun, je rozdělen na 107 jmenovitých akcí. Ty se budou podle informací z referátu životního prostředí jihomoravského KÚ realizovat v šesti okresech Jihomoravského kraje a kraje Vysočina. Oba tyto kraje jsou mimo jiné také kvůli dotacím z EU sdruženy do regionu NUTS II - Jihovýchod.
 

S konkrétními akcemi projektu se v současnosti seznamují zastupitelstva obou krajů. K jeho rozsahu se pak mají vyjádřit v září. Garantem projektu je Svaz vodovodů a kanalizací měst a obcí, stoprocentně vlastněný více než pěti sty městy a obcemi vymezeného regionu. Ty současně vlastní i vodohospodářskou infrastrukturu a jsou také reálnými investory celé předpokládané výstavby. Předpoklad zahájení realizace projektu je v roce 2002, dokončen má být po třech etapách výstavby do roku 2006.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist