https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ochranci-chystaji-uklid-jizerskych-hor
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ochránci chystají úklid Jizerských hor

18.9.2001 16:15 | LIBEREC (ČIA)
Podzimní úklid Jizerských hor po neukázněných turistech připravuje na říjen Společnost pro Jizerské hory v Liberci. Jeden z organizátorů tradičního úklidu Martin Jarůšek dnes upřesnil, že turistické a skautské oddíly, školní třídy i jednotlivci vyrazí do hor s igelitovými pytli po skončení letní turistické sezóny ve dnech 20. a 21. října.
 

"V horách je pořád co uklízet. Letos na jaře jsme nasbírali asi 800 tun odpadků. Plné pytle ze svozových míst odváží vždy liberecká společnost A.S.A.," řekl Jarůšek.

Iniciativu dobrovolníků vítají starostové jizerskohorských obcí. Podle starosty Desné v Jizerských horách Josefa Suchardy nemají obce dostatek peněz na zajištění úklidu v méně přístupných lokalitách. "Náš rozpočet značně zatěžuje to, že musíme pravidelně jezdit s multikárou a vybírat pohozené odpadky. To, co takzvaní milovníci přírody odhazují v horách, by bez nadšení dobrovolníků chráněnou krajinou oblast hyzdilo," řekl Sucharda.

Ti, kdo se chtějí na úklidu Jizerských hor podílet, si mohou igelitové pytle vyzvednout 19. října v budově liberecké Společnosti pro Jizerské hory v ulici U Jezu. Odpadky se mohou sbírat i do vlastních pytlů. "Každý je ale musí odložit na vyznačených místech," zdůraznil Jarůšek.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist