https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ochranci-odmitaji-zamer-libereckeho-kraje-na-rozdeleni-krkonos
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ochránci odmítají záměr Libereckého kraje na rozdělení Krkonoš

11.8.2001 13:02 | VRCHLABÍ/LIBEREC (ČIA)
Na 20 milionů korun odhaduje liberecký hejtman Pavel Pavlík výdaje na vytvoření komplexního územního plánu pro Liberecký kraj. Záměr kraje zapracovat do svého územního plánu i část Krkonošského národního parku (KRNAP) se ale nelíbí pracovníkům Správy KRNAPu. Ředitel KRNAPu Jiří Novák potvrdil, že bude usilovat o aktualizaci starého územního plánu Krkonoš jako celku. Bez ohledu na to, že do nově vytvořeného Libereckého kraje připadla část Krkonoš, například Harrachov.
 

"Územní plán Krkonoš z roku 1994 již zastaral především proto, že v něm nebyla dostatečně zpracována kapitola rekreačního využití hor. Chceme, aby se územní plán Krkonoš aktualizoval pro celistvé území. Bylo by chybou dělit hory na menší celky," tvrdí Novák.

Jeho názor podporuje i hejtman Krajského úřadu v Hradci Králové Pavel Bradík. Také podle něj je jednotný plán důležitý pro rozvoj nejvyšších českých hor. "V nejbližších dnech o tom budu jednat s libereckým hejtmanem. Kdybychom se nedohodli, chtějí se ochranáři obrátit na ministerstvo pro místní rozvoj," uvedl Bradík.

Liberečtí ale zatím nejsou příliš vstřícní. "Nevidíme důvod, proč bychom měli ze svého území nějakou část vyčleňovat. Potřebujeme plán celého kraje, abychom mohli zhodnotit další rozvoj a vazby na další regiony," prohlásila Kateřina Lauermannová z Krajského úřadu v Liberci.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist