https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ochranci-zvirat-podporuji-vegetarianstvi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ochránci zvířat podporují vegetariánství

29.9.2001 11:40 | PRAHA (ČIA)
Dvě ochutnávky vegetariánských lahůdek - v Praze a v Plzni, pořádá první říjnový den při příležitosti Světového dne vegetariánů organizace Svoboda zvířat. ČIA o tom informoval představitel této organizace, která vystupuje především z pozice ochránců práv zvířat, Tomáš Popp.
 

Pražská ochutnávka proběhne podle Poppa od 15.00 hodin ve Stanu za práva zvířat na Palackého náměstí, v Plzni pak ve stejnou dobu ve Smetanových sadech. Měsíc říjen je přitom podle Poppa celosvětově uznáván jako Měsíc uvědomění si vegetariánství. Kromě toho, že 1. říjen je uznáván jako Světový den vegetariánů, následuje den poté Světový den hospodářských zvířat, 4. října Světový den zvířat a 15. října Světový den výživy.

Světový den vegetariánů byl ustaven Severoamerickou vegetariánskou společností v roce 1977, jako každoroční oslava radosti, soucitu a vegetariánství, které napomáhá zlepšit život a životní prostředí. Tento den byl podpořen Mezinárodní vegetariánskou unií v roce 1978.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist