https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/od-deti-zeme-odesla-skupina-aktivistu-a-zalozila-sdruzeni-arnika
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Od Dětí Země odešla skupina aktivistů a založila sdružení Arnika

8.10.2001 16:35 | PRAHA (EkoList)
Z Dětí Země odešla po déletrvající diskusi o vnitřní struktuře část vedoucích aktivistů tohoto sdružení v čele s dosavadním předsedou Dětí Země Jindřichem Petrlíkem, kteří založili novou ekologickou organizaci Arnika. "Šlo o spor o strukturu organizace - zda se spíše soustředit na regionální záležitosti nebo na celostátní kampaně," vysvětluje Jindřich Petrlík.
 

Podle nového mluvčího Dětí Země Michala Štingla nejde o žádný vážný problém. "Neshodli jsme se na struktuře organizace a tak vznikla Arnika. Nemáme ale žádný jiný spor, není v tom žádný skandál. Děti Země a Arnika budou přátelské organizace," řekl Štingl EkoListu.

Na zasedání rady Dětí Země, které proběhlo 29. září v Plzni, Plzni se aktivisté kolem Petrlíka rozhodli odejít a své představy realizovat pod novou hlavičkou. "My jsme se chtěli soustředit spíše na celostátní kampaně a neuspěli jsme," vysvětluje Petrlík. Další podrobnosti o zaměření Arniky a konkrétních kampaních, které sdružení povede, chtějí její členové zveřejnit až na tiskové konferenci 29. října.

Odchod části aktivistů do Arniky podle Michala Štingla v žádném případě neznamená, že by Děti Země přestaly věnovat pozornost celostátním problémům. "Šlo o rozpor v názoru na metody řízení organizace. Děti Země se i dál budou věnovat celonárodním kampaním, neustupujeme od nich, naopak jistý nový projekt už v tomto směru připravujeme," řekl dnes Štingl EkoListu.

Do Arniky přešla z Dětí Země celá řada aktivistů známých jmen - kromě bývalého předsedy Petrlíka také tisková mluvčí Ivona Půlkrábková, vedoucí odpadové kampaně Milan Havel, Lenka Mašková, která vedla komunikační centrum Dětí Země, či šéf kampaně na ochranu dolního toku Labe Vlastimil Karlík. V Dětech Země naopak nadále zůstává většina dosavadních regionálních poboček organizace - například Beroun, Brno, Bohumilice, Liberec či Plzeň.


reklama

 
Jakub Kašpar

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist