https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/od-pristiho-roku-se-zprisni-identifikace-hoveziho
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Od příštího roku se zpřísní identifikace hovězího

7.12.2001 15:03 | PRAHA (ČIA)
S účinností od prvního ledna příštího roku může domácí spotřebitel hovězího masa zjistit, ze které země nakupovaný výrobek pochází. Informoval o tom dnes tiskový mluvčí Státní veterinární správy ČR (SVS) Josef Duben.
 

"Vyhláška č. 326/2001, která nařizuje podrobné označování hovězího masa uváděného na trh od prvního října, má totiž ještě jeden bod, a tím je povinnost uvést u dováženého hovězího masa název země, kde se zvíře narodilo, kde bylo vykrmeno a kde bylo poraženo," konstatoval Duben. SVS podle jeho údajů v současné době upravuje dovozní podmínky tak, aby bylo možné v každém případě doložit původ potravin živočišného původu.

"Naši spotřebitelé tak budou moci volit mezi masem českým, o kterém dobře vědí, jak je kvalitní a jak svědomitý a zodpovědný je náš veterinární dozor a mezi případným hovězím masem z dovozu," uvedl Duben. Každopádně lze podle něj očekávat, že množství dovezeného hovězího masa na náš trh nebude velké.


reklama

 
Petr Havel

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist