https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/od-zari-zas-vyjedou-autobusy-ktere-vozi-seniory-a-mene-pohyblive-lidi-po-sumave
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Od září opět vyjedou autobusy, které vozí seniory a méně pohyblivé lidi po Šumavě

1.9.2021 00:57 | VIMPERK (ČTK)
Autobusy pro seniory a méně pohyblivé lidi začnou opět 1. září jezdit po atraktivních místech národního parku Šumava. Sérii celodenních autobusových výletů nazvanou Dostupná Šumava pořádá Národní park Šumava společně s ČSAD autobusy Plzeň 23 let. Díky nim se mohou tito lidé podívat i na atraktivní místa Šumavy, kam by se jinak nedostali. protože se se tam běžně nedá a někdy ani nesmí zajet autem. Autobusy jezdí mimo hlavní sezonu - v květnu, červnu, září a říjnu, pandemie koronaviru ale loni i letos projekt omezila, řekl ČTK Miroslav Slaný, mluvčí Z-Group bus, kam divize ČSAD autobusy Plzeň patří.
 

"Loni byla kvůli koronaviru jarní část tohoto oblíbeného programu zcela zrušena, podzimní část byla předčasně ukončena. Letos byla předčasně ukončena i jarní část," řekl. Autobusové zájezdy do národního parku začínají ve středu 1. září a potrvají do 28. října, celkem se pojede 26 termínů.

Speciálně vypravované autobusy pojedou vždy v úterý, ve středu a ve čtvrtek. Jezdit se bude po stejných trasách a místech jako loni a letos na jaře. Účastníci celodenních výletů navštíví například kostely v Dobré Vodě a v Hůrkách, jezero Laka, enviromentální středisko Špičák, Pancíř s rozhlednou, bývalý Starý Brunst nebo meandry řeky Křemelné a bývalou vesnici Zhůří u Kepel.

"O Dostupnou Šumavu je každý rok obrovský zájem. Loni a letos na jaře byl projekt podstatně omezen kvůli koronaviru. Díky příznivým protiepidemickým opatřením už můžeme konečně zase vyjet. Pro letošní podzim jsme přichystali několik inovací, jednou z nich jsou nová nástupní místa v Plzeňském i Jihočeském kraji,“ uvedl ředitel divize ČSAD autobusy Plzeň Václav Königsmark. V úterý a ve čtvrtek je možné zahájit zájezd v Plzni, Přešticích, Klatovech, Kolinci či Sušici. Ve středu v Nepomuku, Horažďovicích, Strakonicích nebo Vimperku. Projekt využívají důchodci a méně pohybliví lidé, kteří už nemohou po šumavských kopcích sami chodit.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist