https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/od-zitrka-plati-tvrda-opatreni-proti-zavleceni-slak
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Od zítřka platí tvrdá opatření proti zavlečení SLAK

12.3.2001 21:15 | PRAHA (ČIA)
Mimořádná veterinární opatření proti zavlečení slintavky a kulhavky (SLAK) do České republiky dnes přijala Ústřední nákazová komise. Od dnešní půlnoci tak platí na všech letištích pro turisty z Evropské unie a Polska nutnost dezinfekce obuvi a zákaz dovozu tepelně nezpracovaných potravin z masa a mléka. Tato povinnost bude platit od 15. března také na všech hraničních přechodech. ČIA to sdělil tiskový mluvčí Státní veterinární správy (SVS) Josef Duben
 

ÚNK přijala tyto kroky kvůli podezření na výskyt SLAK v Německu. "Také provozovatelé parkovišť a restaurací podél dálnic jsou povinni odstraňovat zbytky jídel spálením nebo odvozem do sanačního podniku," uvedl Duben.

Režim kontroly potravin a dezinfekce dosud platil pouze pro cestující z Velké Británie a Severního Irska.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist