https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/odbornici-ctyr-zemi-budou-v-karvine-jednat-o-konverzi-uhelneho-prumyslu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Odborníci čtyř zemí budou v Karviné jednat o konverzi uhelného průmyslu

13.11.2001 11:10 | KARVINÁ (ČIA)
Mezinárodní setkání všech partnerů pilotního projektu TransConver, který se zabývá procesem konverze průmyslových oblastí Horního Slezska v Polsku a ostravsko-karvinského regionu v České republice, se uskuteční 16. a 17. listopadu v Karviné. Cílem dvoudenního semináře je porovnat proces konverze uhelného průmyslu v německém Porúří a Francii s postiženými oblastmi v Polsku a České republice. ČIA to tom informoval jeden z garantů projektu za českou stranu Jiří Mezuláník z Obchodně podnikatelské fakulty Slezské univerzity (OPF SU).
 

Projekt TransConver, který probíhá v rámci programu Evropské unie Leonardo da Vinci, byl zahájen v letošním roce. Koordinuje jej polské středisko Centrum szkolenia i adaptacji zawodovej v hornoslezské Bytomi. "Konečným cílem projektu je přispět na základě zkušeností ze zahraničí k racionální restrukturalizaci postižených oblastí u nás a v Polsku tak, aby vznikly regiony s moderním dynamickým průmyslem postaveným na základech malého a středního podnikání," uvedl Mezuláník.

Projekt potrvá do konce listopadu 2002 a OPF SU v Karviné na jeho řešení získala 73 tisíce eur. "Na řešení se podílí tři desítky odborníků karvinské vysoké školy ve spolupráci s institucemi z Ostravska, které se v současnosti na konverzi uhelného průmyslu podílejí," informoval Mezuláník. Patří mezi ně například Agentura pro regionální rozvoj, Vysoká škola báňská Ostrava, Sdružení pro obnovu a rozvoj severní Moravy a Slezska, město Karviná a další.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist